dissabte, 30 d’abril del 2011

Democràcia participativa (part 2)

Visualiza esta página en castellano


3. Creació de Juntes de barris. Estaran formades, a cada barri, por tots els majors d'edat que hi resideixin i que assisteixin a les reunions. “Un vot por cada resident que assisteixi”. Les seves funcions seran detallar las necessitades del barri, prioritzant les 10 més importants i urgents, en assemblea oberta, actuar coma òrgan mitjancer entre l'ajuntament i el ciutadà. Facilitar i agilitzar la resolució de problemes puntuals al barri.

OBJECTIU: Que siguin els ciutadans els que detallin i prioritzin les seves necessitats més properes “Des de baix”. També aprovaran els millors  pressupostos a les seves JB. Així aconseguirem la descentralització efectiva de les competències de l'alcalde i del ple en favor de les JB en les matèries del seu àmbit.

4. Promoure l’associacionisme al poble: una de les eines fonamentals per assolir aquesta democràcia participativa és un associacionisme municipal actiu. A través de les associacions (veïnals, culturals, d’oci...) es facilita la relació i el contacte entre l’ajuntament i el ciutadà. Per això considerem fonamental la cooperació de l’ajuntament amb les diverses associacions ja existents i el recolzament a les noves associacions que es vulguin establir al nostre poble.

5.Augmentar els referèndums, iniciatives populars, i processos democràtics per a la presa de decisions: considerem que algunes decisions referents als possibles projectes urbanístics que es puguin dur a terme al poble, la legislació de certs àmbits determinats i d’altres aspectes molt variats, haurien de ser preses pel poble directament; per aquesta raó impulsarem iniciatives com les d’altres ciutats i pobles com Barcelona i Badalona, en que ja s’ha donat a votar recentment diferents projectes urbanístics. D’aquesta manera seran els ciutadans els qui decideixin en què invertir una part dels diners del poble.
6. - Fomentar l’ús de les noves tecnologies i agilitzar el sistema de vot mitjançant el vot electrònic i el DNI electrònic.

Si desitges visualitzar el punt "Democràcia participativa: la veu del poble" sencer fes click aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada