divendres, 29 d’abril del 2011

Democràcia participativa: la veu del poble (punts 1 i 2 de 5)

Visualiza esta página en castellano.

Considerem que una de les eines fonamentals per assolir la igualtat total, i això també vol dir la igualtat entre governants i governats, és fomentar el que s’anomena democràcia participativa, en front de la democràcia representativa, més habitual en aquests temps i contrades. El ciutadà ha d’estar informat en tot cas de la política municipal, i no només això sinó que ha de poder prendre part en la presa de decisions públiques d’una manera activa i no pas merament consultiva. Per a això es fonamental la coordinació i compenetració entre la ciutadania i l’executiu de govern mitjançant una sèrie d’òrgans i sistemes inexistents en el nostre poble. Per aquesta raó, el PRE proposa les següents mesures per fomentar la democràcia participativa a Montgat:

1. Regidoria Oberta: la veu del poble als plens. Els regidors del PRE, com a representants de la ciutadania, tindran un horari específic i prou accessible per a tothom, d'atenció al públic en el qual atendran les peticions, problemes, preguntes dels ciutadans i les ciutadanes de Montgat, que podran ser traslladades als plens. D'aquesta manera, els regidors del PRE seran la veu del poble als plens. També es facilitarà el contacte i la participació a través d'internet.

2. El consell de la Vila pot ser un òrgan participatiu vàlid, sempre i quan se li doni contingut i organització, protagonisme real als ciutadans i no que serveixi per legitimar l'acció de govern de l'alcalde.  Proposem estendre'l a tots els barris, amb les seves problemàtiques pròpies, per a que sigui un òrgan eficaç i que respongui a les necessitats reals dels ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada