diumenge, 24 d’abril del 2011

Codi ètic dels candidats del PRE

                                                    Visualiza esta página en Castellano

El Partit Republicà d’Esquerra considera que hi ha un cansament en la societat amb la classe política actual pel fet que s'ha estès la sensació que, entre altres coses, la política és una eina que utilitzen algunes persones per enriquir-se a si mateixos i als que els envolten utilitzant els diners de tots, i gestionant d'una manera que no farien mai amb els seus propis béns. Els molts casos de corrupció urbanística, tràfic d'influències, malbaratament, arbitrarietat en la presa de decisions, nepotisme, etc... són algunes de les pràctiques negligents i fraudulentes que veiem que esquitxen els polítics cada poc temps.

Per tot això, i perquè considerem la honradesa, la coherència i la confiança en el servei públic com un dels pilars fonamentals d'una vertadera democràcia, els candidats del PRE hem assumit un codi ètic de bones pràctiques per a càrrecs públics que complirem estrictament en cas de ser elegits, per portar a l’Ajuntament una nova forma de realitzar la gestió d'allò públic sense deixar-nos portar per un altre interès que no sigui el general.

- Qualsevol compra que realitzi l'ajuntament ha d'estar executada a preus de mercat i incloure, necessàriament, almenys tres ofertes de proveïdors diferents, per poder triar la més baixa. Ningú admetria a casa una despesa desproporcionada i sense justificació, i no hem consentir-ho, tampoc, en les administracions públiques, de manera que cal crear els mecanismes adequats per a evitar-ho.

- Transparència total de l'ajuntament: Qualsevol decisió presa per un funcionari públic dins de l'acompliment de la seva professió ha de poder ser coneguda per la resta de ciutadans, excepte per qüestions relacionades amb la seguretat. Cap membre de les administracions públiques ha de poder negar-se a satisfer les necessitats d'informació, no només dels periodistes, sinó també dels votants, evitant així l'arbitrarietat en les decisions o que es prenguin buscant més un benefici privat que el benefici general.
- Absència de càrrecs de designació política: actualment a Catalunya hi ha un elevat nombre de càrrecs la designació dels quals ha estat realitzada sense cap criteri de mèrits. Proposem que per cobrir el lloc dels alts càrrecs de les administracions públiques es generalitzin proves objectives per optar a aquestes posicions en lloc de realitzar per designació partitocràtica, arribant-se a aquests càrrecs per mèrits propis.
- Actitud laica: els candidats del PRE no participarem en actes de caràcter confessional com a representants electes del poble, adoptant una postura laica davant les manifestacions religioses.
- Així mateix, els candidats del PRE prendrem possessió dels nostres càrrecs prometent "com a republicans, i per imperatiu legal".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada