dilluns, 2 de maig del 2011

Gestió econòmica eficient i transparent

Visualiza esta página en castellano.

Si hi ha quelcom que, avui dia, estigui present constantment en la ment de tots els ciutadans, això és la crisi. Ens trobem immersos en una forta crisi econòmica que està sacsejant el país, que directa o indirectament ens afecta a tots i que sembla que encara trigarà un temps en acabar-se. Tot i que és tracta d’una crisi originada pels bancs i les grans empreses en general, entre d’altres, qui n’està patint les conseqüències més directament és sovint el ciutadà treballador que es queda sense feina, com li ha passat a molta gent del nostre poble i de tot el país. Tot i que és evident que amb mesures a nivell local és impossible solucionar la crisi, des del PRE considerem que si que es possible dur a terme mesures encarades a minimitzar les conseqüències d’aquesta. Les propostes que considerem que són més necessàries al nostre poble i que resultarien més efectives són:


1. Gestió eficient: Si parlem de crisi econòmica, cal parlar inevitablement, també dels mitjans econòmics dels que disposa l’ajuntament i del dèficit d’aquest. Tot i que Montgat no és un municipi excessivament endeutat, el PRE te una proposta clara i sintètica per a reduir les despeses municipals innecessàries: optimitzar i gestionar de forma eficient els recursos; pel que seria necessari realitzar un estudi previ de les tasques realitzades pels funcionaris d’aquest.

2. Elaborar un projecte per la creació d’un viver d’empreses: un edifici públic amb diferents espais (despatxos, sales polivalents, sales de conferencies, magatzems...) destinats al lloguer a empresaris emprenedors a costos econòmics que permetin a l’incipient empresari desenvolupar el seu projecte sense preocupar-se en excés pels espais que necessita.

3. Contractació temporal de gent en situació d’atur del municipi per a realitzar tasques puntuals al poble.

4. Augmentar en quantitat i varietat la oferta de cursos de formació per a aturats.

5. Millorar el comerç local i de proximitat, potenciant un punt de comerç per a Montgat que alhora faciliti la creació de llocs de treball de proximitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada