dilluns, 25 d’abril del 2011

El Partit Republicà d'Esquerra

Visualiza esta página en Castellano.

El Partit Republicà d’Esquerra fou creat durant la II República com a federació catalana d’Izquierda Republicana, el partit de Manuel Azaña, però al tornar a la democràcia, el nostre partit va passar a formar part de la coalició Izquierda Unida quedant així completament eclipsats i caient en l’oblit. L’any 2002 la nostra formació es va desvincular d’EU per tal de reprendre el treball que es va veure truncat per la guerra civil i la dictadura franquista.



El PRE es un partit republicà democràtic, laic, d’esquerres i federalista de base. El nostre federalisme es basa en el municipalisme, ja que considerem que la política s’ha de fer “des de baix cap a dalt”, a partir de la participació dels individus, el municipi i arribant al general, l’estat, i no a l’inrevés. Creiem que només així s’arribarà a assolir una política justa, eficient i realment dedicada al poble.


Considerem també que la democràcia participativa es una eina fonamental en la política municipal, enfront de la democràcia representativa que impera en el nostre sistema: mitjançant la participació ciutadana i eliminant les diferencies entre governants i governats podrem localitzar i solucionar millor i més ràpidament els problemes que existeixen i que puguin sorgir en cada poble. Trobem també molt important la participació popular en els mecanismes de control dels càrrecs públics elegits, doncs la relació entre governant i governat a d’ésser d’estricte confiança.
De la mateixa manera, veiem la igualtat, la solidaritat i la justícia com a principis inherents a qualsevol tasca política, i per tant regirem la nostra acció política segons aquests criteris.


No som polítics coneguts, no som rics empresaris ni personatges famosos de cap àmbit; no gastem milions en les nostres campanyes electorals, simplement som una sèrie de persones d'edats, inclinacions, orígens i inquietuds molt variades però amb un convenciment i un projecte comuns i que lluitarem amb tot el nostre esforç i els mitjans dels que disposem per dur a terme la nostra política, una política d’esquerres, laica, progressista, ecologista i federalista. i el treball avui està a Montgat, en aquestes eleccions.

En el cas de que el nostre partit aconseguís entrar en el cartipàs municipal, el PRE es compromet a treballar a Montgat en pro dels valors que acabem d’esmentar per aconseguir un poble millor per a tots en el que cap ciutadà es pugui sentir exclòs ni apartat, i en el que els veïns tinguin eines per aconseguir allò que realment necessiten.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada