dimecres, 23 de març del 2011

El Congrés debatrà si es despenalitzen les injuries al rei.


Estem en un país lliure... lliure? bé excepte pel que fa a la monarquia, en el que es refereix a ella la nostra llibertat d'expressió es veu totalment quarterada. Davant d'aquesta "institució" ens hem de mostrar repectuosos i aduladors. Al president... el poden posar a parir en qualsevol plató de televisió o diari que no pasarà res, a la resta d'institucions el mateix, però, al rei que no el toquin! El rei d'Espanya es una institució blindada contra qualsevol mena d'atac o d'oposició, el que comporta una forta repressió vers el que no vol acceptar aquesta figura, ja que en molts casos al expressar el seu desacord amb la monarquia estarà cometent un "delicte". Però, per fi sembla que això s'acavarà!


S'ha obert al Congrés dels Diputats un debat impulsat per la proposta d'ERC-ICV-IU que comença amb aquestes paraules: "La protección penal del prestigio de la Corona resulta desproporcionada en tanto en cuanto las sanciones penales y, especialmente, la privación de libertad no son ni necesarias ni adecuadas a tal fin". Per fi, després de 35 anys de pseudo-democràcia, en la que segueix existin la figura d'un rei sobirà completament blindat, s'ha introduit una proposta per desprotegir aquest òrgan inútil i anacrònic.

La proposta demana la supresió de l'artícle 490.3 del Codi Penal, que castiga amb fins a dos años de presó la calumnia o injuria greu contra la familia reial, i del 491, que preveu multa de cuatre a 20 mesos por insults a la Corona en casos no previstos en el precepte anterior y de fins a dos años per utilizar la imatge del rei per a desprestigiar la institució.

Com no es d'extranyar, el PP s'hi ha oposat rotundament, però al PSOE el debat està obert i a la resta de partits hi ha varietat d'opinions amb el recolzament a la proposta per part de molts d'ells, pel que sembla que la proposta pot progressar.


Després de l'intent sense éxit del 2008, en que la proposta no es va arribar ni a debatre en el Congrés, aconseguir tirar endavant aquesta iniciativa seria un petit avenç per al nostre país cap al progrés, i tant de bo, que cap a la República Federal. Pas a pas acabarem traient a aquest senyor i a tota la seva família de la seva poltrona. No estem a l'any 1789, i evidentment no li volem tallar el cap a ningú, l'unic que volem és LLIBERTAT i IGUALTAT, dos conceptes que no es porten gaire bé amb el concepte monarquia.




Pas a pas, cap a la III República!





Salut i República!

David López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada