dijous, 24 de març del 2011

Manifestació contra la impunitat dels crims franquistes, 26 de Març: Veritat, Justícia i Reparació.

Després de 75 anys, els botxins franquistes segueixen entre nosaltres, sense haver pagat mai pels seus crims i participant, ja sigui directa o indirectament en la vida política. 35 anys després que se'ns tornés el que ja era nostre però ens fou pres: la democràcia, moltes families segueixen sense saber on són els cossos dels seus avantpassats. Algunes d'elles ja ho tenen per un impossible i s'han resignat a acceptar el "pacte de silenci" establert a la transició, en que es va decidir que la solució per a eliminar "els odis del franquisme" era tirar sorra damunt de tot el que havia passat, i recordar-ho, però sense entrar en detall, ja que això podria ofendre a alguns... Mentre molts republicans van haver de passar la seva vida exiliats pel simple fet de defensar el que s'havia escollit democràticament, alguns membres de l'entorn de Franco com el sr. Fraga no només no han pagat pels seus crims sinó que a més continuen participant en política i vivint de l'Estat. Mentre molts espanyols es preocupen per la forta immigració de persones de països musulmans, a Madrid hi viuen gairebé tots els ex-membres de la "guardia mora" cobrant unes pensions desorbitades de l'Estat... ¿¡Com se'ls hi pot estar pagant com a reconeixement per haver protegit tants anys al caudillo!?

El que toca preguntar-se ara és... realment ha sigut la solució? Jo personalment penso que més aviat a estat l'origen del conflicte actual. La desconeixença de la historia més recent d'Espanya fa que sovint no l'entenguem avui dia: tothom pot calificar a algú de facha, però no obstant no sap que es el que realment foren els faches, i sovint això porta a un error i una confrontació totalment innecessàris.

Tots hem sentit a parlar dels camps de concentració alemanys i les atrocitats dels nazis. Els exdirigents nazis van pagar per elles, tots ells van ser jutjats i condemnats, i a alemanya s'explica el que va passar als més petits, sense por de que en ells renaixin "els odis del feixisme alemany", sinó més aviat com una mesura preventiva per a que això no passi. Aquí, preferim amagar-ho tot, enlloc d'aplicar-nos aquella teoría que diu que "els errors passats s'han de coneixer per tal d'evitar tornar a cometre'ls", per tal d'evitar-los preferim deixar-los amagats i no parlar-ne, i no només això, sino que sancionem a aquell que intenta fer-ho.

Per la memòria dels nostres avantpassats, i per la construcció d'una societat equilibrada, culta i avinguda en un futur, els que avui estem aquí hem de lluitar per la recuperació d'aquesta memòria històrica: per una qüestió sentimental, doncs és el nostre passat i l'hem de conèixer, i d'altra banda per una raó social, si es vol dir així, per a evitar que el que va succeïr des de l'any 1936 fins el 1977 es repeteixi.

Per això és important que el proper dia 26 de Març a les 12 h. omplim la plaça Sant Jaume per a demanar: VERITAT, JUSTÍCIA i REPARACIÓ.




NO a la IMPUNITAT dels crims del franquisme!
Salut i República!

David López

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada