diumenge, 30 de gener del 2011

Menys condicions per obtenir un pis del Turó del Sastre

montgat

N'hi haurà prou d'estar empadronat des de fa tres anys per aspirar a un dels 85 immobles públics

CiU critica la llei que permet que persones de fora del municipi puguin sol·licitar-ne

Imatge virtual d'un dels blocs de pisos públics que s'estan construint a la zona. Foto: J.G.N.
1
Per unanimitat, tant el govern de Montgat (PSC, ERC i ICV) com la resta de forces polítiques en l'oposició a l'Ajuntament (CiU i PP) van aprovar dijous al vespre en el ple municipal una flexibilització de les condicions per accedir als 85 nous pisos protegits que han d'augmentar en els pròxims anys el parc immobiliari de la zona del Turó del Sastre. Així, i a diferència de la primera promoció de pisos que es va fer a la zona –d'uns 150 habitatges–, en aquesta n'hi haurà prou amb un empadronament mínim de tres anys –llavors s'exigien sis– o amb haver residit dotze anys de forma ininterrompuda en els darrers vint-i-cinc. Els ciutadans que acreditin alguna d'aquestes dues condicions tindran prioritat respecte a les persones que no resideixen a la vila però que hi treballen des de fa 4 anys, que també podran sol·licitar un habitatge després que l'Ajuntament ho hagi vist oportú. En última instància, i emparat pel que preveu la borsa única d'habitatge dictada per la Generalitat, també podrà demanar un immoble qualsevol ciutadà que ni treballi ni resideixi al poble.
Aquest darrer aspecte va ser denunciat pel grup municipal de CiU, tot i que va votar a favor del contingut total d'aquestes bases. “És injust que vinguin persones de fora del poble quan qui fa l'esforç de fer aquesta promoció és l'Ajuntament, i, en definitiva, la seva població”, va dir el portaveu nacionalista, Pere Senserrich. La resposta de l'alcalde, Jordi Ràmia (PSC), no es va fer esperar. Va garantir que els veïns del poble tindran prioritat en les llistes d'aspirants, però va opinar que el de l'habitatge és “un tema social, que va més enllà dels municipis”.

LA XIFRA

85
habitatges
integren aquesta segona fase de pisos públics. Se sortejaran a la tardor i s'estrenaran a final del 2012.

Comentaris

avatar Gabriel Salguero Lafuente (Montgat)
Menos condiciones? Si a las ya existentes como pueden ser los intereses de los prestamos hipotecarios, así como el precio real de los supuestos pisos de protección oficial no se abre el abanico de condiciones para poder aceder a estos pisos, desde el partit republica d´esquerra ya baticinamos que se quedarian la mayoria vacios o en el mejor de los casos se quedarian para aquellas personas con un trabajo fijo y una renta alta. es a esto a lo que hoy día llamamos pisos de protecció oficial.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada