dissabte, 4 de desembre del 2010

Compte enrere a Ceràmica Montgatina, que tanca per Nadal

Publicat a


    Compte enrere a Ceràmica Montgatina, que tanca per Nadal

L'activitat a la planta industrial es reduirà a partir de la setmana que ve per deixar de funcionar, finalment, el dia abans de Nadal

Unes 140 persones perdran la feina, tot i que alguns empleats volen assumir part del negoci

Una pintada en un mur de la fàbrica montgatina, en contra del seu tancament. Foto: J.G.N.
1
Ceràmica Industrial Montgatina acaba de fer aquest mes de novembre 75 anys. Ho ha fet, però, sense cap festa d'aniversari perquè, malauradament, aquesta històrica empresa montgatina no complirà ni un any més. De fet, el seu tancament ja té una data gairebé definitiva: el 24 de desembre, el mateix dia de la nit de Nadal. Aquesta és la funesta previsió que han fet membres del comitè d'empresa a aquest diari, que estimen que l'activitat a la planta d'aquesta reconeguda empresa dedicada al disseny i fabricació de peces de porcellana per al sector de l'hostaleria ja començarà a aturar-se a partir de divendres vinent.
El fet que la Seguretat Social hagi reclamat recentment 1,7 milions d'euros a l'empresa ha precipitat la clausura de la companyia, que no ha pogut fer front als terminis de pagament de deutes del concurs de creditors que va presentar fa dos anys. Amb tot, els seus 140 treballadors estan al dia de cobrament dels sous, tot i que ara les negociacions entre el comitè d'empresa i els administradors concursals que la controlen se centren a consensuar les indemnitzacions pels acomiadaments. En aquest sentit, ambdues bandes no han arribat a cap acord, i fonts sindicals demanen que es premiï l'actitud dialogant, comprensiva i no bel·ligerant dels treballadors –la majoria residents a Montgat i a Badalona–, que en aquesta crisi no han anat més enllà de fer alguna pintada a l'exterior de la fàbrica en contra del seu tancament.
Tot esperant un inversor
Tot i aquest panorama, un grup d'uns trenta treballadors està disposat a continuar amb una part del negoci de l'empresa, la consistent a fabricar productes destinats a l'alta gastronomia –per al cuiner Ferran Adrià, per exemple–, la facturació de la qual ha crescut enguany un 20% i té símptomes de continuar augmentant. Per fer-ho, els treballadors haurien de crear una societat anònima laboral, una espècie de cooperativa que, amb una plantilla que no superés la trentena de treballadors, aprofitaria la maquinària i les instal·lacions actuals de la fàbrica. Amb tot, aquest grup d'empleats estima que les indemnitzacions que cobraran pel seu acomiadament no seran suficients per iniciar amb solvència l'activitat d'aquesta nova empresa, per la qual cosa depenen de l'entrada d'algun inversor extern. Si això passa, els empleats analitzaran amb deteniment la capacitat d'aquest soci principal, ja que són conscients que estaran arriscant un bon grapat de diners. En aquest sentit, però, el temps corre en contra, ja que després d'haver-se assessorat legalment estimen que la decisió de tirar endavant aquest projecte no es podria demorar més enllà dels primers dies de l'any que ve.

LA XIFRA

75
anys
ha fet ara Ceràmica Industrial Montgatina, temps en què ha arribat a vendre productes en 55 països.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada