dimecres, 29 de juny del 2011

CiU i ERC pacten governar amb “transversalitat”

El nou alcalde, Francesc Garcia, assumeix Urbanisme i deixa Benestar Social a Verdera i Funtané (ERC) manté Educació i Cultura i Chimisanas s'estrenarà amb Promoció Econòmica

Aquest tret “diferencial” respecte al mandat anterior, segons Garcia, consisteix en la creació de cinc grans àrees de govern, sota les quals es coordinarà el treball de cada regidoria. La primera d'aquestes àrees serà el gabinet d'alcaldia, que controlarà les polítiques de comunicació i que dependrà d'Àfrica Roigé, una de les deu cares noves que tindrà la nova corporació municipal. La segona gran àrea és la de Serveis a les Persones, que liderarà Funtané, mantenint la regidoria d'Educació i de Cultura –a banda d'assumir la de Consum–, i a la qual hauran de retre comptes Fina Verdera (CiU) com a responsable de Benestar Social i Família i Salut, i Marc Guaita (CiU), titular d'Esports i Participació Ciutadana. Tots dos, a més, compartiran la regidoria de Via Pública, integrada en l'àrea de Manteniment Urbà i de Territori i que liderarà el mateix alcalde com a regidor d'Urbanisme i de Sostenibilitat. La quarta àrea, Serveis Centrals, serà per a Tomas Cabrejas (CiU). Així, el fins ara caporal de la policia i delegat de personal de l'Ajuntament passa a ser regidor de Policia Local i Règim Intern. La cinquena i darrera àrea, Serveis Econòmics, estarà liderada per Carlos Esgueva (CIU), regidor d'Hisenda, que controlarà la tasca de Jordi Chimisanas (ERC) com a titular de Promoció Econòmica i Joventut.

Pel que fa a les tinences d'alcaldia –que permeten ser en les juntes de govern local juntament amb l'alcalde–, Funtané manté la primera, mentre que Verdera obté la segona; Cabrejas, la tercera, i Chimisanas, la quarta. Amb tot, i atès que l'Ajuntament ha ampliat a quatre el nombre d'edils, encara podria crear-se una darrera tinença, que obtindria CiU. Cap dels membres del govern tindrà dedicació exclusiva, cosa que estalviarà uns recursos que, d'altra banda, s'hauran de destinar al cost que genera haver arribat fins als 17 regidors.

Pel que fa als sous de cada representant, el nou govern escoltarà les recomanacions de la Federació de Municipis. “Hem de filar prim en distribuir aquests recursos”, va assegurar Garcia, tot deixant pel 7 de juliol –dia en què es votarà el cartipàs– la concreció d'aquests emoluments.

El perquè del pacte a l'hora de justificar el pacte entre totes dues forces, Garcia va reiterar les coincidències programàtiques i personals: “Serem una pinya que treballarà com a equip, no com a dos partits.” D'altra banda, Funtané va referir-se a la crisi com a motiu per entrar en el govern i, així, “garantir-li l'estabilitat necessària”. “CiU ens ha ofert un projecte de treball conjunt, que impera per damunt dels interessos personals i de partit. Això ens fa pensar que obtindrem fruits globals, no pas individuals o de regidories concretes”, va concloure.

LES FRASES


Serem una pinya, un equip que treballarà coordinadament. Això és una petita part del canvi de gestió que vam prometre

Francesc Garcia. Alcalde de Montgat (CiU)




Les regidories que dirigirem ens permetran desenvolupar eixos fonamentals del nostre programa

Rosa Funtané. Primera tinent d'alcalde (ERC)

dimecres, 8 de juny del 2011

La marxa de la Sal del Maresme

El 12 de Març de 1930 Mohandas Gandhi inicia juntament amb milers d'indis la Marxa de la Sal. Després d'un recorregut a peu de 300 quilòmetres, arriba el 6 d'abril de 1930 a la costa de l'Oceà Índic. Avança dins de l'aigua i recull a les seves mans una mica de sal. Amb aquest gest irrisori i altament simbòlic, Gandhi encoratja els seus compatriotes a fer un acte de desobediència civil per violar el monopoli de l'estat sobre la distribució de sal.  la platja la gentada, nodrida de diversos milers de simpatitzants, imita el Mahatma i recull aigua salada en recipients.

Avui, en un context d'agitació i mai millor dit, d'"indignació", l'acampada de Mataró ha proposat emular aquest esdeveniment històric aquí, al Maresme, rebent el suport de diverses acampades i assemblees de la comarca i del barcelonés.

L'objectiu de la marxa serà el plaça Catalunya, on la marxa es trobarà amb la manifestació que hi ha programada per al dia 19 de juny.

HORARIS

Dissabte 18 de Juny:

MATARÓ: Sortida de la Plaça Santa Anna a les 09.00h

Arribada a Vilassar a les 11:00 a.m

Premià a les 12:00 p.m

Masnou a les 13:00 p.m

MASNOU: Dinar.

Sortida cap a Badalona a les 16h

Badalona a les 18h

BADALONA: Dormir



BADALONA: Sortida a les 10:00 a.m.

Arribada a Plaça Catalunya a les 13 p.m


Per a més informació podeu visitar:



RECORREGUT: